Párkapcsolatban

Hogy mit miért tesz a másik és mi az oka annak, hogy ezt teszi, ezt se te, se én, se a másik igazán nem tudja.
Ha megvan az okozat, okot keresel rá, ha van ok, megalkotod az okozatot.

Talán ott a rés a dologban, amikor a két ember a találkozása pillanatában nem a saját arcát mutatta és talán azért nem, mert ő maga sem tudja mi a saját, igazi arca. Így egyik fél sem ártatlan a dologban és mégis azt kell mondjam, igazuknak hitele van.

Az egyetlen kulcs, ami a bűn és bűnhődés örökös körforgását megszünteti nem más, mint az Őszinteség, és az Őszinteség. Csakhogy, hogy tudnánk őszinték lenni másokkal, ha önmagunkkal sem vagyunk azok.

Így nem a másikkal, hanem önmagunkkal kellene kezdeni a kapcsolatot.

Nem tudunk többet adni, mint amennyit magunknak is tudunk. Sem mást mutatni, mint amikre képesek vagyunk. A határokat persze hamarabb megszabhatod…

A gond csak az, hogy nem tudjuk, hogy mennyi az, amit adni tudunk, sem azt, hogy mi az, amire képesek vagyunk. És nem azért, mert nem akarod, hanem egyszerűen mert nem látod. És addig nem is fogod látni, míg magadat sem látod. És ha magadat sem látod, a másikat sem fogod.

Így egymás alatt és fölött láttatva csak a hamis képet látjátok, csak a hamis arcot láthatjátok.

Hogy a kapcsolaton belül a tartalom, az -összefüggések, az -okok és -okozatok, a -miértek, és a -döntések
~ ki által kel életre, és
~ ki által hal el,
örök kérdés marad.

Eme kérdések örökös válaszok utáni hajszája nem a megoldást, hanem a zűrzavart és a káoszt hozzák el. A káosz egy idő után megadásra készteti az embert, vele együtt a kapcsolatot is.

A párkapcsolat az emberi létezés alapja. És nem csak az alapja, hanem az emberiség kollektív érzelmi, szellemi mutatója.

A párkapcsolatból lesz a család kapcsolata, a családból a két család kapcsolata, a két családból sok család kapcsolata… És ha belegondolsz, minden ember valamelyik család egy tagja.

És talán most már megérted, hogy minden ok forrása és minden ráillő okozat magunkból ered.

De tudd, hogy változtathatsz ezen. Csak döntéseden áll vagy veszett.

Hiutu írásai

Szeretnél további gondolatokat olvasni Hiututól?