MOZGÓ MEDITÁCIÓ

Két óra utazás a világodban.
         
Ez nem egy táncest. Itt a lényeg, hogy szintén általam válogatott zene alatt, egyfajta, meditatív állapotban mozgásra bírjuk a testet. Nincs előre megírt mozgás, mindenki saját maga alkot.

Mivel a tanfolyamok alatt "dolgozom", azaz folyamatos figyelemmel kísérem és alakítom a dolgokat, így egy pillanatra sem engedhetem el a fókuszált "pontot".

Kemény munka zajlik, mind általam, mind a résztvevő által.

Nem úgy, mint a két órás mozgó meditáció alatt. Velük együtt táncolok, így "elengedhetem" magam.

Mivel teljességgel benne vagyok a táncban,így azok az energiák, amik a két óra alatt élnek, hihetetlen megéléseket eredményezhetnek. Hirtelen felismerések, amikkel az illető évek óta küzdött, Vagy olyan élethelyzetben van, amiben nem látja a kiutat, ott egyszer csak megjelenhet, vagy makacs betegségben szenved, és egyszer csak megindul a gyógyulás. Előfordul, "nem ritka" esetben, hogy az illető olyan élményeket él meg, amit eddig csak a misztika világába sorolt, ott egyszer csak realitássá válik számára.

A sál kötelező. No nem azért, mert az emberek gátlásosan élnék meg, ha valaki nézné, ahogy ő koreografál, bár ez is elég erős szempont lehet.

A sálra azért van szükség, hogy az ember fókusza a belső világára irányuljon. Ha az ember mélyen bent van magában, és egyszer csak valami zaj kizökkenti, az első reakciója az embernek, hogy kinyissa a szemét és megnézze a forrást. A sál ebben megakadályozza, azaz egyfajta kényszerállapotot idéz elő. ( -a kényszerállapot mindig könnyebb és gyorsabb megadásra készteti az embert)

Ez a kényszerállapot nem más, mint egy fal a bel- és a külvilág között. Sakk-matt. A hirtelen kifele irányuló figyelem, ami a külső zaj reagálásából keletkezett, abban a pillanatban visszafordul, és a pillanat a figyelmet a belső megvilágításába helyezi. Ez olyan gyorsan és intenzíven zajlik, amit az a sokk idézett elő, és amit abban a pillanatban megélt az ego, hogy előfordulhat,hogy kikerül az elméből, ha csak egy pillanatra is. És nem kell mondjam, hogy ez mekkora korty friss levegő a tudat számára. De előfordul, hogy hosszú-hosszú percekre. Ilyenkor látja, hallja az ember saját elméjét, miközben a tudat lélegzik. És ez jó.

Nem történt más, mint a reflektor a nem várt módon visszafelé kezdett világítani. Ez akkor is igaz, ha egy gondolat, és nem egy külső zaj kezdte a folyamatot. Ilyenkor az ember reakciója, főleg, ha félelmet gerjesztő gondolatról van szó, a terelés. Terelni az ember megint csak akkor tud a legkönnyebben, ha külső forrást keres. Úgyhogy, itt is működik a dolog.

Így olyan belső erőre tehet szert, ami ráadásul fokozza a tudatosságát, az egyensúlyérzékét, és kitágítja, fejleszti a belső érzékeléseket. Pl. térérzékelés. Ami nem egy hátrány, és majd egyszer azt is elmondom, hogy miért.

Ez a két óra a világod, rólad szól, a tiéd.  CSAK A TIÉD! 

Vissza a főoldalra