Mozgó meditáció

Két óra utazás a világodban.

Ez nem egy táncest. Itt a lényeg, hogy szintén általam válogatott zene alatt, egyfajta, meditatív állapotban mozgásra bírjuk a testet. Nincs előre megírt mozgás, mindenki saját maga alkot.

Mivel a tanfolyamok alatt “dolgozom”, azaz folyamatos figyelemmel kísérem és alakítom a dolgokat, így egy pillanatra sem engedhetem el a fókuszált “pontot”.

Kemény munka zajlik, mind általam, mind a résztvevő által.

Nem úgy, mint a két órás mozgó meditáció alatt. Velük együtt táncolok, így “elengedhetem” magam.

Mivel teljességgel benne vagyok a táncban,így azok az energiák, amik a két óra alatt élnek, hihetetlen megéléseket eredményezhetnek. Hirtelen felismerések, amikkel az illető évek óta küzdött, Vagy olyan élethelyzetben van, amiben nem látja a kiutat, ott egyszer csak megjelenhet, vagy makacs betegségben szenved, és egyszer csak megindul a gyógyulás. Előfordul, “nem ritka” esetben, hogy az illető olyan élményeket él meg, amit eddig csak a misztika világába sorolt, ott egyszer csak realitássá válik számára.

A sál kötelező. No nem azért, mert az emberek gátlásosan élnék meg, ha valaki nézné, ahogy ő koreografál, bár ez is elég erős szempont lehet.

A sálra azért van szükség, hogy az ember fókusza a belső világára irányuljon. Ha az ember mélyen bent van magában, és egyszer csak valami zaj kizökkenti, az első reakciója az embernek, hogy kinyissa a szemét és megnézze a forrást. A sál ebben megakadályozza, azaz egyfajta kényszerállapotot idéz elő. ( -a kényszerállapot mindig könnyebb és gyorsabb megadásra készteti az embert)

Ez a kényszerállapot nem más, mint egy fal a bel- és a külvilág között. Sakk-matt. A hirtelen kifele irányuló figyelem, ami a külső zaj reagálásából keletkezett, abban a pillanatban visszafordul, és a pillanat a figyelmet a belső megvilágításába helyezi. Ez olyan gyorsan és intenzíven zajlik, amit az a sokk idézett elő, és amit abban a pillanatban megélt az ego, hogy előfordulhat,hogy kikerül az elméből, ha csak egy pillanatra is. És nem kell mondjam, hogy ez mekkora korty friss levegő a tudat számára. De előfordul, hogy hosszú-hosszú percekre. Ilyenkor látja, hallja az ember saját elméjét, miközben a tudat lélegzik. És ez jó.

Nem történt más, mint a reflektor a nem várt módon visszafelé kezdett világítani. Ez akkor is igaz, ha egy gondolat, és nem egy külső zaj kezdte a folyamatot. Ilyenkor az ember reakciója, főleg, ha félelmet gerjesztő gondolatról van szó, a terelés. Terelni az ember megint csak akkor tud a legkönnyebben, ha külső forrást keres. Úgyhogy, itt is működik a dolog.

Így olyan belső erőre tehet szert, ami ráadásul fokozza a tudatosságát, az egyensúlyérzékét, és kitágítja, fejleszti a belső érzékeléseket. Pl. térérzékelés. Ami nem egy hátrány, és majd egyszer azt is elmondom, hogy miért.

Ez a két óra a világod, rólad szól, a tiéd.  CSAK A TIÉD! 

Mikor elindulsz önmagad útján az első amivel szembesülsz, hogy ezt az utat neked kell kikövezni, az út vonalát neked kell kitaposni. És minden egyes kő letétele előtti akadályt neked kell megoldani. És erre, mikor a döntés önmagad megismerésére megszületett benned, nem számítottál.

Azt írják. Szeresd magad. Légy tudatos cselekedetedre. Figyelj. Fogadd be érzelmeidet. Engedj a változásnak. Stb… Igen ám. De ott van a kérdés. Hogyan? Hogyan kell figyelni magam? Hogyan legyek tudatos cselekedeteimre? És hogyan kell befogadnom érzelmeimet?

Sok kérdés, mi választ vár. Sokan e nehézsége miatt feladják. Vagy mire rájön, erejéből kifogyva rogyott össze. Vagy olyan tévutakat rak le, mely még nagyobb zűrzavart okoz, mint előtte.

Hogy ez ne következzen be, A Személyes Valóságod, avagy személyiséged tánca tanfolyamban olyan technikákat állítottam össze, melynek gyakorlata alatt lehetőséged lesz meglátni saját elméd ritmusát, struktúráját,minek eredményeképp kialakíthatod saját stratégiádat önmagad felfedezéséhez.

MINDEN, – mivel eddig találkoztál, az érzelmektől az élőlényekig, minden, – mit a szemed látott, a füled hallott, a szád ízlelt, minden, – mi mögötte van, mikor láttad és ítélted, mikor hallottad és táncoltad, mikor érezted és kívántad, és azon túl is, mikor mindezek után ,- mikor ítélted, s választottál; mikor táncoltad, s énekelted; mikor kívántad és megkóstoltad, és az, – amit választottál; az, amit énekeltél; és az, amit megkóstoltál, minden-minden, mit csak ember szóval illet, és azon túl is, a TE VILÁGODAT KÉPEZI! Felfedezheted világodat, amiben eddig éltél, csak nem láttad. Felfedezheted önmagad határait, és ha nem tetszik, lerakod azokat. – Csak te szabsz neki határt, mi az, amit be akarsz fogadni a világodba, és mi az, amit nem. Megteremtheted magadban mindazt aki vagy, s azt, aki akarsz lenni. Te rakod oda, és te veszed el a határaidat. Szabadság önmagad felett. Kiveszed azt a szeletet a mindenségből, mi csak tetszik neked. Önmagad mesterévé válsz. Minden, mi egyszer az ismeretlen fogalmába tartozott nálad, az egyszerre realitássá lesz. Világodat tágíthatod, s csak te szabsz neki határt, csak, mikor te akarod, s úgy, ahogy te akarod. Te szabod meg átváltozásod ütemét, te szabod meg átalakulásod mibenlétét. Olyan határtalanságot fedezel fel, melyben a határok körvonalai téged képviselnek, mit, ha úgy akarod bármikor formálhatod. És ha úgy tetszik, a határokat oda rakod ahova te akarod. Ez nem más, mint a mesteri művészet önmagad mindenségében, önmagad felett. Szép napot, Hiutu

A személyiséged valósága foglalkozás minimum 2 óra hosszú. Első órában a figyelem-tudatosság-tudatos befogadás, és az ahhoz kapcsolódó gyakorlatok, technikák, a második órában pedig maga a tánc, mi hol szabad, hol vezetetett.

A foglalkozások egymásra épülő, de önmagában is elvégezhető gyakorlatokból állnak, így alkalmanként is részt vehetsz rajtuk. Sőt, ha nem akarsz a második órában részt venni, mert nem a tied a tánc, vagy bármilyen okból, azt is megteheted.

A foglalkozásra kizárólag 18. életévét betöltött vehet részt. További részletesebb infót a jelentkezőknek küldöm el.

Személyes beszélgetés

Ismerd meg a tanfolyam részleteit!